By popular demands
Några av mina favoritrecept / fettbildare
BROWNIES ( mina senaste)
Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
1,75 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,6 dl vetemjöl
100 g vit choklad
Sätt på ungnen 175 grader, fodra en form med smörpapper.
Smält smör och den mörka chokladen, låt svalna lite. Vispa ägg och socker rör sedan i vaniljet, mjöl och salt. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i formen, hacka den vita chokladen och strö den över smeten.
Grädda i ca 25 min - den ska vara lite kladdig.
DUBBEL CHOKLAD MUFFINS
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad
Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och rör sedan ner matfettet.
Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner chokladen i smeten.
Häll i muffinsformar (strl Medium) fyll ca 3/4 av formen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
AMERICAN COOKIES
Ingredienser
3,5 dl farinsocker
3/4 dl socker
190 g margarin (rumsvarmt)
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
5 dl havregryn
150 g mörk choklad
150 g vit choklad
Blanda margarin, farinsocker och socker. Rör tills det blir krämigt. Rör sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Se till att det är ordentligt blandat.
Hacka chokladen i mer eller mindre stora bitar (smaken är som baken)
Rör i det och resten av ingredienserna, mosa hellst runt med händerna lite.
Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper, jag brukar måtta storleken på dom med en vanlig matsked.
Se till att lägga dom en bit isär eftersom dom fläk ut sig i ugn.
Grädda 8 - 10 minuter på 180 grader.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Kan ju vara det finaste jag läst!!!!!!
Trackback