Full fart i Majonäset



Idag har vi haft besök av familjen Nilsson/Eriksson, och jag måste väl erkänna att det inte riktigt gått helt lugnt till! Mogen som man är tog jag över Elmas leksaker, muhahaha.
Efter middagen fick vi även avnjuta ett parti av musjakt i köket! MYCKET spännande, kanske allra mest för mig och Elma. Eftersom musen var så jävla dum att den kom fram tillslut så reagera jag ju som vilken normal pedagogisk människa som helst,  jag skrek som en stucken gris! Elmastackarn lär väl ha blive traumatiserad för resten av livet.
Som sagt, pedagogiskt!

Nu ska jag avnjuta resten av kvällen med att städa och packa, ty imorgon avgår hästvagnen mot skehålet.
Nu kom visst räven tillbaka!
Ska ut och mata honom med godis, höhö
Svejs hejs!


Makeover




Jag fick en plastikirurg av tomten i år, imorgon ska jag fylla arslet med kekchoklad och kanske
till och med amputera geniknölarna!


Bittes Dagbok




Kära nån då, är det redan tisdag?
Igår hade jag en vild dag, många viktiga uppdrag som slutfördes. Däribland lyckades jag äntligen lämna mitt märke på Mattes finkläder, jag tyckte dom saknade lite hår. Jättefint!

Efter min tredje mittadagenslur tog jag en lång promenad ut på bron, jag vet.. jag är modig! Men NÅN måste ju ut och markera reviret 30 gånger per dag, om det inte blir gjort kanske nån annan hinner dit och kissa.
Ve och fasa..
När husse och matte lämnade mig och mammsen ensamma hemma så fick vi besök, det var en MUS som bröt sig in i MITT kök. Då slog mina mördarhunds instinkter in och jag gav musen REJÄLT på moppo! För att göra det lite extra fint för Husse när hon kom hem så lämnade jag musens lik under misteln. Visst är jag omtänksam?

Jasi, det är minsann tur för husse och matte att jag finns och kan hålla ordning på fortet när de inte kan göra det själva. Som pricken över i:t fick jag även jaga bort en annan inkräktare innan kvällen tog slut.

Som sagt, hur skulle husse och matte klara sig utan lilla mig?

Ps, det var INTE jag som la kabeln i hallen i morse!
(Inte för att tjalla men, jag tror att det var Pinka.. hon är en sån BiTcH)


VRÅÅÅÅL!!!!


Julefrid eller Julestrid?


Så var även denna julen över, det gick fort! Men kanske inte helt smärtfritt
Jag har träffat tomten, varit nykter och varit full, jag har även lyckats reta upp Franko på horstället, är det ovanligt eller?
Men nu ska ju alla återvända till verkligheten och sina jobb, så jag lär ju bli fast i malånäs till helgen.

Åååå herre cheesecake, men jag har då haft en god jul! Trots humörsvängningar och julmats koma så tycks man ju ha överlevt. Det gillar vi!

Hipp hopp hora!


Tyck om du


Hemma i Malånees


Julkaoset visar sig på fler sätt än ett, inte nog med att halva befolkningen har fått fnatt och beter sig som förvildade sengångare.. även bussarna har fått fnatt!
Tisdagens hemresa var nånting ibland det drygaste jag nånsin varit med om, eftersom folk är korkade blev vi fast i umeå över 35 min för länge, vilket i sin tur ledde till att jag missade bussen i Lycksele som gick vidare till Malå. Efter MÅNGA om och men fick jag tillslut en taxi hem, tro aldrig jag har åkt taxi så himla långt, haha.

Aja, nu är jag iaf hemma och fetan går het hela tiden.
Idag ska vi städa, pynta och laga en himla massa mat.
... kan man inte bara ha pizza på julbordet? Låter lite enklare :P

Nä huvva, nu ska jag jobba vidare. Hoppas alla har det mysigt idag :)
Puss och kram!


Sä möe gött


Thank you youtube!



 

 


Drullar fram!


Det är alltid lika skoj att starta dagen med att springa in i en vägg, kapa en tå med hjälp av en bok och spilla kaffe över de nytvättade kläderna.
Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra!

Förhoppningsvis ska jag ta mig till Malå redan idag, jag jobba så jävla hårt igår att jag BORDE vara färdig idag. Så nu ska jag bara slita ihop det sista av min packning och staka iväg, hoppas hoppas hoppas att det inte rappla nå idag bara.
Det ska bli så förbajskat nice att äntligen få några lediga dagar :)
Up up and away!


Är det julkänsla?


Idag när jag gick hem från ICA träffa jag ett ungt par på parkeringen, dom var i full brull med att välja ut en julgran och diskuterade ganska hejvilt. Denhär delen kunde jag inte undgå att höra:
(Han) - Denhär granen var väl fin!
(Hon) - Men fyfan, den är ju så .. granig..
(Han) - Och hur vill du att den ska se ut då?
(Hon) - Typ som den vi hade förra året, fast större!
(Han) - Vi hade en plastgran förra året.. är det inte lika bra att vi tar den gamla om den nu var så fin?
(Hon) - Men herregud, du fattar ju ingenting! Så jävla FATTIGT att ha plastgran liksom! 
(Han) - Alltså...
(Hon) - MEN SKIT I DET DÅ DITT HOMO!!
(Han) - God jul älskling

Så om du söker efter julkänsla, beröva din karl av hans manlighet!
Kul jul!


Shake it up!





i väntan på nånting gott


Rappel och elände, DUMMA oväder!
Jag som hade trott att denna dagen skulle gå smidigt och smärtfritt, pyttsidattsan! Efter dagens tenta skulle jag pysa iväg och skriva på papper för nya boendet och därefter åka till Skellhell, dock verkar det som att killen som har lägenheten nu blivit fast efter E4 och nu har jag noll koll på när han kan vara här.
Så nu sitter jag ungefär bara och väntar, och väntar.. och väntar.
Damn you oväder! Jag vill få helg och smosh smosh!!


Odödlig julmusik, släng dig i väggen rudolf!

 


I <3 JULBAKEN!

 

Som alla antagligen vet är jag totalt besatt i att baka, speciellt runt jul.
Denna julen har jag tyvärr varken haft tid eller pengar till att baka nånting, så jag sitter just nu och laddar upp med recept som jag kan vräka mig igenom när jag komme hem till Malånäs och kan tvinga fader Lars att köpa alla ingredienser. Man är väl inte dum heller!
Jag hitta dehär receptet på en blogg och blev totalt äckelsugen på att göra den, har nallat både bild och recept rakt av från hon så man vet aldrig riktigt vad det kan vara för skoj.

Glöggcheesecake


150 g pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning:
200 g philadelphia
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 dl glögg
Några droppar citron
3 gelatinblad

Glöggelé:
2 dl glögg (gärna koncentrat som du inte späder ut lika mycket som vanligt)
3 gelatinblad

Sätt gelatinblad till fyllningen i blöt.
Mixa pepparkakor, tillsätt smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar botten (gärna ett bakplåtspapper i botten). Ställ kallt.

Rör ihop färskost, creme fraiche, och socker. Vispa grädden ganska hårt, vänd ner i oströran. Smält gelatinblad i lite glögg och rör snabbt ner det i fyllningen. Bred ut fyllningen över botten. Ställ kallt några timmar.

Lägg gelatinblad till gelén i blöt. Värm lite glögg och smält gelatinbladen, rör ner i resten av glöggen och häll över kakan. Låt stelna!

Jag ska satsa på nån slags blåbärsglögg, måste bli dundergott!

 


Julstämning när det är som BÄST!


I veckan insåg jag att jag kan denna låten helt utantill, däremot har jag totalt glömt bort lucialåten och alla andra "normala" julvisor. Det säger minsann endel om min personlighet!

 

 


Juddan & the books


Imorgon har vi tenta på Dentala biomaterial, och jag måste ärligt talat säga att jag inte är det minsta lilla pepp på detta.
Jag är helt enkelt för korkad för sånthär!

Efter tentan ska jag iaf kika förbi på mitt blivande boende och skriva på alla papper, och efter det bär det av mot skellefetteå! USCH vad jag längtar!
Tro det är 50 veckor sen jag såg Freddileddan sist så jag håll rent ut sagt å ha abstinens, tack gode gud för helger som denna.
Nu gäll det ju bara att jag ska överleva tentan och bussresan först, det kan väl bli en utmaning men .. äh, ja är odödlig!

Vad har du i röva idag?


Hatelovehate


Ack vad fel, men ändå så skabbigt bra, haha

 

 


När stämningen infinner sig

 

Beviset på att även tondöva kan skapa stämning

 

 

 


Lite luddigt


På fredag har jag tenta, så jag lyxa till det idag och köpte en Pringles för att ha nånting gott att äta på när jag plugga.
Nu är chipsen snart slut och plugget känns så gott som ogjort, hur gick det till?

Tro jag ska försöka sluta ladda fetan nu så man inte rullar fram efter jul!


Tinkle smells


Mera julstämning! Denna låten kommer ALDRIG ta sig ur min MP3, har kvar den i där sen förra julen, haha.
Jag lever helt klart i en annan slags verklighet, spooky cook!

¨

McNördy


Kampen mot klockan fortsätter, jag har pillra med plugg ett bra tag idag för att hinna ikapp.. men ärligt talat går det väl lite sisådär. Eftersom jag har vare sjuk så mycke dehär halvåret har jag haft ganska tjockt med plugg hela tiden, jag håll å va GANSKA less!
Njasi, jag får väl bara bita ihop och ta det som en Malåbo!

Just nu kan jag inte göra mycket annat än att längta till helgen och nypa ihop skinkorna så hårt som möjligt

Anna har jobbat HÅRT idag!
Tycker nästan detta påminner om konst, eller nånting annat skrämmande

Lussa loss


Idag har jag gått i barndoms och medverkat i ett luciatåg, klassen beordrades av "de äldre" att dra ihop ett tåg, antagligen för att förnedra oss så mycket som möjligt. De flesta av oss var då inte bangen, dock har jag hunne glömma hur alla låtar går.. så jag stod mest bara och mima och gjorde mitt bästa för att hålla minen.
I övrigt har dagen slösats åt att vulga skumtomtar, svära och lirka med skitiga kläder.
Jag har ju fått GANSKA klart för mig hur långt jag ligger efter i arbetet efter förra veckan, och jag kan väl bara säga att det är LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT! Huvva, hur ska jag lyckas med detta då?

Nu ska jag sniffa kakao och blåsa bubblor med tandkräm, night!


Julkänsla

 

 

Idag är det Lucia med allt vad det innebär, myskänslan och friden infinner sig dock INTE hemma hos mig. Här är det fortfrarande lite kaos efter förra veckans halvdöd. Damn vad skönt att kunna äta och leva igen, världen är underbar när man inte är en vandrande fisbomb.

Nu ska jag till skolan, tjollahopp!

 


Idag befinner sig tanten i malånäs

20101211287 (MMS)

Idag befinner sig tanten i malånäs, man kan ju undra hur jag hamna här! Jadu, jag vet knappt själv. Men jag ville ju inte bli ensam i umeå hela helgen och efter att veckans sjukdom gjort mig så himla klen blev jag för okaxig för att åka till skeå, så jag åkte hit med märtha och jimmy i morse. Oväntat! 
Här är det typ 30 minus, jag har nästan lärt mig äta igen och jag har till och med fått se kisse pinka jaga bort en räv från gården! Familjen mirjam plus småttingar har vare här, och jag måste erkänna att dom små numer är ganska stora! Oj vad det går undan! 
Dock önska jag ändå att jag var i skeå nu, har inte träffat fredrik på flera veckor nu och det svider som fan att jag missa julbordet. Jag ska ALDRIG bli sjuk igen!! 
Nu är det dags att sova, natti natt :)


Mitt kungarike


Mitt kungarike för lite mat!!
.. efter veckans diet, eller snarare avsaknad av diet har jag nu så gott som försvunnit.
GE MIG EN HAMBYRGARE!!!


3 dagar senare..

 

Jag känner mig ungefär som en Sheldon hög på lugnande medel, hjärncellerna spretar åt alla håll och kanter och jag vet inte vad som är upp eller ner. Tack och lov kan jag iaf sitta upp idag, så jag har kunnat läsa och knåpa lite.

Dock verkar febern inte vilja släppa taget ..

Nån som vill komma hit och vara sjuk med mig? .. jag känner mig ganska isolerad.

 

HOPPAS jag hinner bli frisk till imorgon, annars missar jag nog julbordet med Fredrik och hans jobb.

 

FNARK!!


Ett riktigt kräk


Tanten har fått vinterkräksjuka, har vare dålig sen måndag kväll..
Äntligen har jag lyckats behålla en HEL hårdbrömacka och lite yoghurt, men febern håller sig stadigt hög och jag har nog gått ner 10 kg nu. Fyfan för spysjuka..

Det värsta med det hela är att jag missar så mycke skola, och det jag missar nu måste jag ta igen genom att vara på skolan under jullovet. Känns inte så värst lyckat.
Nu ska jag sova, hejs svejs


Kaoz & Kurlz


Det finns inget drygare än att vilja ha nånting, och veta att man kan få det men ändå kan man inte ta det.

Snart är det jul, och mitt konto håll å va lika tomt som min skalle. Tenta nr 4 har vi sista skoldagen och jag känner mig lika pepp för dehär som alla andra tentor.
Tror jag ska smälla i mig lite flytande motivation - PUCKO!


Rappel på ren svenska


Skulle vara nice om man kunde bli på gott humör!
Det märks på psyket hur man egentligen mår, tror jag har sove ca 3-4 timmar inatt trots att jag gick och la mig vid 10 igår. Så fort jag somnat har jag haft sjukt störda mardrömmar om bland annat flamberade julklappar och giftiga underkläder.
Tror alla mina skruvar ha ralla lös!

Idag fortsätter jakten på lägenhet, först ska jag knöka i mig så mycke kaffe som möjligt och sen ska telefon gå varm!

What makes the world go round?
KAFFE!!



Någorlunda underbart


Slöaste helgen ever, jag vet inte vad som blive av mig på gamla dar.
Blir VANSINNIG av detta lägenhetsletande, känns som att man har noll säkerhet i tillvaron och nur man är bråka och bävra så blir det aldrig nånting vettigt gjort. Är det kanske nån som vill ge mig en koja eller grotta att bo i?
Nä huvvaligen, nu ska jag vräka i mig ett äpple och sen gå och sova.

Natti natt


Hej Tomten!


Jag anser att jag varit en tillräckligt snäll flicka i år, och därför tar mig mig friheten att önska/kräva:




Incoming!


Dehär har nog vare världshistoriens konstigaste vecka, hur i hela flatters kan det redan vara helg?
Gårdagen var nog det konstigaste, telefonen plinga oavbrutet från 7 till 3 på natten och jag spendera antagligen mer tid i luren än på skolan. Uppenbarligen bredd jag på bonnskan och lät som en morgontrött job andersson, jag förstår INTE hur det kommer sig! ... jag var ju bara nyvaken och vanligt dum i huvet, varför blir ni så överraskade?
Haha, aja.. nog om dedär. Mina 5 minuter av fame är schlutt och nu ska man återvända till verkligheten. På skolan är det rally fram till jul och jag är typ redan pank så jag kan inte köpa nå mer julklappar, tro inte jag har råd med mat heller, haha.
Fatta inte riktigt hur jag har tänkt dehär! ... om jag nu ens tänkt nånting överhuvudtaget!

Ikväll ska jag iaf roa mig med att slå in några paket och tvångsmata mig själv med chips.
BÄÄÄÄM!!




FAME!!


Oh my god, vad hände?!

Nyvaken och TOTALT oförberedd blev jag kastad in i etern, det känns som att hjärnan ha slage av totalt.. Vad hände? Jag minns inte vad jag sa :P haha.
Det lustiga i det hela är väl att när dom ringde från sveriges radio igår så hade jag just lämna en intresseanmälan på en lägenhet, så när jag såg dedär konstiga numret på telefon tog jag för givet att jag skulle få en lägenhet!.. hux flux har jag tackat ja till att vara med i radio .. what?

Jag är fortfarande lite uppe i det blå, haha.
Känns som att det kan gå extra svårt för mig att få nytt boende nu när hela sverige tror att jag rivit Jossans lägenhet, kanske inte är så illa som det lät :P Oh lord, jag ska ALDRIG vara med i radio igen!
Hjärnsläpp + koffein = farlig skit

Nu ska jag skutta iväg till skolan och "leka med vax"
.. doh!


Mumsic


Lite allsång med youtube kvällen till ära, borde nog gå och sova snart :)


 

 

 

 

 


Mera renovering

Efter skolan idag kika jag förbi hos märtha på salongen en sväng, detta resultera i att jag helt plötsligt hamna i frisörstolen och fick ännu en dos röd färg i pickalurven! Det hade typ tvättats ut allt som vi la på i helgen, haha.
Känner mig ganska snygg just nu :)



Blivande radiokändis


Herrejävlar vad paff jag blev idag när dom ringde från sveriges radio!
Igårkväll skrev jag på P3s hemsida och önska en låt, då ska man skriva in nån klyftig motivering och sånt så kanske man får höra låten. Tydligen var min motivering tillräckligt klyftig!
Dock fruktar jag att den inte var så värst ståtligt som man velat, jag minns inte riktigt vad jag skrev men det var då nånting i stil med att "livet suger och jag tappa telefon i spyhinken i helgen"
Kanske inte riktigt är det man vill att hela svea rike ska få höra om en!

Men det känns då sjukt skoj att få prata med dom på morgonpasset en stund, har ju lyssnat på det programmet sen jag gick typ sjuan. Jag lär ju knappt kunna sova inatt eftersom jag kommer bli så starstruck och murvlig i hjärnkontoret. Herregud vad flummigt :) Haha.

Om jag inte minns helt fel så ska dom ringa upp mig vid kvart i eller tio i sju.
Så nu måste alla upp före tuppen och bänka framför radion ;)

Over and out