Daimtårtan


Det håll å va ett återkommande moment att jag lägger upp recept här efter fikastunder på skolan, denhär gången ska givetvis inte vara nå undantag. Här har vi världshistoriens mest lättgjorda tårta!

Ingredienser:
100 g Margarin eller smööör (smält)
1 dl Socker
2 msk Sirap
3 dl Havregryn
1 Ägg
1,5 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
3 dl grädde
1 dubbel Daim

Rör ihop ingredienserna i en bunke.
Dela upp i 2 delar = 2 bottnar.
Smeta ut dom till 2 lika stora platta cirklar på bakplåtspapper på varsin plåt, ett tips kan vara att lägga tex en tallrik på bakplåtspapperet och rita av formen för att vara säker på att bottnarna blir samma storlek.
Kör i ugn i 8 - 10 minuter på 175 grader, låt sedan bottnarna svalna.

Vispa 3 dl Grädde.
Hacka sönder en dubbel Daim.
Smeta ut hälften av grädden på en tårtbotten, strö sedan över hälften av daimen.
Lägg sedan den andra tårtbottnen ovanpå, och gör likadant på den.

Den är som godast när den fått stå en dag, då blir den lite smoshigare :)

Observera, tårtan jag gjorde idag var dubbel sats!

Kommentarer

Skriv nånting smart här:

Namn:
Kom ihåg mig!!!

E-postadress: (publiceras ej om du är ful)

URL/Bloggadress eller nå:

Vad har du att säga om detta?

Trackback
RSS 2.0