Mammas Chokladtårta
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
4 ägg
2 msk ljus sirap
175 g mjukt smör eller margarin
Glasyr:
2 dl grädde
300 g mörk blockchoklad (man kan även använda VIT choklad, som jag gjorde sist)
Gör såhär:
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet.
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig )
Låt kakan svalna.
Bryt upp chokladen.
Värm upp grädden ordentligt och ta den från plattan.
Häll den hackade chokladen i grädden så att den smälter, kan vara en bra idé att röra om mycket.
Bred chokladglasyren över kakan.
Jag brukar garnera med lite smält eller riven choklad.
Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt - MUMS!
Kommentarer
Trackback